Прийом до аспірантури у 2020 р.

Печать
Опубликовано 30.06.2020 Автор: Юлія Антоненко

 

Эмблема РИ НАНУРадіоастрономічний інститут Національної академії наук України оголошує прийом до аспірантури за спеціальністю 104 Фізика і астрономія. Термін навчання 2020 -2024 рр. 

      Вступники подають з 1 липня по 10 вересня 2020 р. до приймальної комісії (кімната № 30, корпус РІ НАН України, вул. Проскури, 12, тел. 315-20-92) такі документи:
заяву на ім'я директора;
особовий листок з обліку кадрів та автобіографію; 

- список опублікованих праць і винаходів (за наявністю);
- особи, які не мають опублікованих праць, подають реферат з обраної наукової проблеми із письмовим відгуком наукового працівника та рецензію фахівця з оцінками реферату;
- копію диплома про закінчення вищого навчального закладу із зазначенням одержаної кваліфікації спеціаліста або магістра (особи, які здобули освіту за кордоном, - копію нострифікованого диплома);
- посвідчення про складання кандидатських іспитів (за наявності складених кандидатських іспитів).
      Паспорт та диплом про вищу освіту подаються вступником особисто.


 

СЕМІНАР(online) НДІ астрономії ХНУ 30 червня 2020 р.

Опубликовано 30.06.2020Автор: Юлія Антоненко

astronМІНАР(Online)

НДІ астрономії ХНУ 30 червня 2020 р., вівторок15:15

НДІ астрономії ХНУ 02 липня 2020 р., четвер15:15 

Корохін Віктор “Визначення складу місячного ґрунту за
спектрофотометричними даними”:
Частина 1. "Нелінійне спектральне змішування" (2020.06.30) [60 хв.]
Частина 2. "Використання машинного навчання" (2020.07.02) [60 хв.] 

 

Обговорення на ФБ:
 
Сторінка семінару:
 
Abstract

Частина 1. “Нелінійне спектральне змішування”.
В першій частині презентації буде зроблений короткий огляд моделі нелінійного спектрального змішування (Shkuratov et al., 1999) та розглянуті аспекти її практичного використання для визначення складу місячного ґрунту за спектрофотометричними даними на прикладі зразків і спектрів LSCC та даних орбітального картуючого спектрографа M3 космічного апарату Chandrayaan-1.

Частина 2. “Використання машинного навчання”.
У другій частині буде продемонстроване використання методів машинного навчання (ML) на основі штучний нейронних мереж (ANN) та моделі нелінійного спектрального змішування (Shkuratov et al., 1999) для картування параметрів складу місячного ґрунту (розмір зерна, ступінь зрілості, концентрація базових мінеральних компонентів) за даними орбітального картуючого спектрографа M3 космічного апарату Chandrayaan-1. 

Матеріали роботи є корисними для визначення за спектрофотометричними даними складу ґрунту не тільки Місяця, а й інших космічних тіл з реголітоподібними поверхнями.
-----
Семінар буде проводитися онлайн на базі Skype. 
За пів години до початку (тобто о 14:45) презентації я викладу у ФБ в коментарях до події на надішлю у net.list посилання на нараду-онлайн.

Треба буде на неї "клікнути". Якщо в вас є Skype, то браузер запропонує вам відкрити його. Так і зробіть.

Якщо і вас нема ні акаунта, ні клієнта Skype, то ви зможете прийняти участь в онлайн-нараді прямо у браузері. Для цього натисніть кнопку "Join as guest". Після цього наберіть ваше ім'я в полі "Enter your name" і натисніть кнопку "Join".
Не забудьте при першому запуску надати дозвіл на використання камери і мікрофона. При кожному наступному вході не забудьте вмикати мікрофон та камеру :)
----
Трансляції у ФБ не буде.

Copyright © 1998-2015 Прийом до аспірантури у 2020 р. - Радиоастрономический институт НАН Украины. All Rights Reserved.
Contact to administrator