КОНКУРСИ НАЦІОНАЛЬНОГО ФОНДУ ДОСЛІДЖЕНЬ УКРАЇНИ СТАРТУЮТЬ У ТРАВНІ

Друк
Опубліковано: Субота, 02 травня 2020 Автор: Юлія Антоненко

nfdu

Національний фонд досліджень України (НФДУ) оголосить конкурс наукових і науково-технічних проєктів «Наука для безпеки людини та суспільства»  з 12 травня та орієнтовно з 18 травня – конкурс  «Підтримка досліджень провідних та молодих учених». (посилання)

Мета конкурсу «Наука для безпеки людини та суспільства» – підтримка найкращих наукових проєктів із вирішення  актуальних проблем безпеки людини та суспільства в Україні. Зокрема, за напрямами досліджень, пов’язаними з:    біобезпекою людини та суспільства;    біомедициною;    екологією;    кібернетичною та інформаційною безпекою;    відповіддю на економічні, соціальні, гуманітарні виклики в умовах природних і техногенних надзвичайних ситуацій, зокрема, медико-біологічні, економічні, соціальні, психологічні, гуманітарні та культурні наслідки пандемії COVID-19 і шляхи їх подолання.

Загальний обсяг фінансування конкурсу 2020 року становить 100 млн гривень.

У другому конкурсі – «Підтримка досліджень провідних та молодих учених» – підтримку зможуть отримати колективи, що складатимуться з провідних і молодих українських учених, які працюють на світовому рівні.

Конкурс є загальногалузевим (bottom-up) із загальним обсягом фінансування  2020 року – 150 млн гривень.

Проєкти будуть: 

із терміном виконання 2020-2021 рр. і загальним фінансуванням до 10 млн грн;

із терміном виконання 2020-2022 рр. і загальним фінансуванням до 15 млн грн. 

 Колектив авторів проєкту – не більш як 7 дослідників, водночас не менш як половина мають бути молоді вчені (з зазначенням прізвищ). Крім цього, передбачено можливість залучати до проєкту до 3 асистентів із числа молодих учених і студентів – без зазначення прізвищ.

У конкурсі встановлюються жорсткі умови до наукового здобутку керівника проєкту. Так, керівником проєктів із математичних, природничих, технічних, біологічних, аграрних та медичних наук може бути тільки вчений, що має науковий ступінь і є автором (чи співавтором) або не менш як 5 публікацій за 2015-2020 рр., або не менш як 10 публікацій за 2010-2020 рр. у періодичних виданнях першого (Q1) та другого (Q2) квартилів за класифікацією Journal Citation Reports або Scimago. 


 

Copyright © 1998-2015 КОНКУРСИ НАЦІОНАЛЬНОГО ФОНДУ ДОСЛІДЖЕНЬ УКРАЇНИ СТАРТУЮТЬ У ТРАВНІ - Радіоастрономічний інститут НАН України. All Rights Reserved.
Contact to administrator